About Thai Business
Image default
Offers

De beste wasmachine voor jou kopen

Wil je een nieuwe wasmachine kopen? Dan heb je heel veel keuze en dat maakt het niet altijd makkelijker. Want waar moet je nou eigenlijk op letten? De moderne wasmachines worden alsmaar uitgebreider en luxer. Om jou op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke factoren op een rijtje gezet.

Het type wasmachine

De eerste keuze die je moet maken is welk type wasmachine je wil. Je kunt kiezen voor een voorlader, waarbij de deur aan de voorkant zit. Een bovenlader werkt in principe hetzelfde, maar hierbij zit de vulopening aan de bovenkant. Tot slot heb je nog een was-droogcombinatie, die na het wassen ook meteen je was droogt.

De vulcapaciteit

Het tweede waar je naar moet kijken is de vulcapaciteit. Een gemiddelde wasmachine heeft 6, 7 of 8 kilo trommelinhoud, maar het kan oplopen tot wel 12 kilo. Hoeveel jij nodig hebt is afhankelijk van hoeveel mensen er in je huis wonen en hoe vaak je wast. Misschien denk je dat groter beter is, want dan kan je altijd genoeg kwijt. Dat is echter niet het geval. Een half gevulde trommel is namelijk alles behalve energiezuinig.

Het toerental

Ook het toerental van de wasmachine is belangrijk om naar te kijken. Dit geeft aan op hoeveel toeren jouw was wordt gecentrifugeerd. Gemiddeld genomen kunnen we stellen dat een wasmachine met een hoger toerental je wasdroger maakt. Toch is de was bij een wasmachine van 1400 toeren vaak net zo droog als bij een wasmachine met 1600 toeren.

Energiezuinigheid

Dit is natuurlijk ook een belangrijke. Let bij het kopen van een wasmachine niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op de verbruikskosten. Hoe zuiniger de wasmachine, hoe minder deze zullen bedragen. Een zuinige wasmachine is behalve voor je portemonnee ook nog goed voor het milieu, win win dus.

Overige zaken om rekening mee te houden

De belangrijkste punten staan hierboven genoemd. Daarnaast kun je nog kijken naar het geluidsniveau, als dit voor jou belangrijk is. Ook de soort programma’s is iets om rekening mee te houden. Let tot slot nog op het gebruiksgemak, en je kunt de voor jou beste wasmachine selecteren! Neem een kijkje bij Gereedschap Expert en vind een handig overzicht van wat de beste wasmachines zijn van dit moment. Zo is het vinden van een ideale wasmachine nog eenvoudiger.


https://www.gereedschap-expert.nl/