About Thai Business
Image default
Travel

Wat is glamping?

Je hoort en leest steeds meer verhalen over glamping vakanties. Glamping kan inmiddels bijna overal. Het aantal glampings in Europa neemt sterk toe. Maar wat is glamping eigenlijk? Voor wie is glamping een geschikte vorm van vakantievieren? En past glamping binnen jullie vakantieplannen?

Glamping is luxe kamperen

Laten we bij het begin beginnen. Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Luxe kamperen dus. Denk je bij het woord “kamperen” meteen aan ongemakken als het opzetten van de tent (in het donker), slapen op een bobbelig luchtbed en kant-en-klaar maaltijden opwarmen op een wankel gasstelletje? Lees dan nog even door. Want glamping doet haar naam eer aan. Luxe kamperen biedt namelijk alle genoegens van het kamperen, maar dan zonder de nadelen. Glamping is voor iedereen, van die-hard buitensporter tot vakantie-prinses.

De accommodatie bij glamping

Glamping heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het begon eigenlijk met de standaard ruime bungalowtenten die al opgezet waren wanneer je op de camping aankomt. Vandaar was het een kleine stap naar de luxe safaritenten die geheel voor je zijn ingericht. Deze glamping accommodatie heeft standaard echte bedden, tafels en stoelen zodat je makkelijk kunt eten (en spelletjes doen) en zelfs een eenvoudige keuken.

Na de safaritenten kwamen andere vormen van accommodatie, zoals lodges, tiny houses, airlodges en bijzondere accommodaties zoals wijnvaten en boomhutten. Glamping is uitgegroeid tot een enorm veelzijdige en altijd avontuurlijke vorm om je zomervakantie door te brengen.

Voor wie is glamping?

Glamping is voor iedereen. Ga je normaal gesproken voor een hotelletje? Dan ontdek je bij glamping dat je met dezelfde gemakken kunt genieten van het buitenleven. Ben je een kampeerder? Dan zul je zien dat je hetzelfde buitenplezier kunt beleven zonder te hoeven afzien. Zoek je een gezinsvakantie? Dan ga je glampen op een familiecamping. Maar ook voor wie rust en natuur zoekt zijn speciale glamping mogelijkheden. Er is voor ieder wat wils.

Wil jij ook onderzoeken of glamping iets is voor jou (spoiler alert: ja)? Kijk dan op www.glampings.com.  Zoek op regio of thema en kies de beste glamping voor je volgende vakantie.

https://www.glampings.com/